op 14 februari leveren wij een bijdrage aan de reeks lezingen + film “ongewone ontwerpen” over vernieuwende duurzame architectuur. Het is een soort ‘zomergasten’ waarbij de genodigde(n) van die avond hun visie presenteren en er aansluitend daarbij een door hen uitgezochte documentaire vertoond wordt.
Wij doen een duit in het zakje en presenteren onze visie, we vertellen onder andere over de zin en de toekomst van het collectief ontwikkelen met particulieren voor een duurzame toekomst.
Aanhakend daarbij de film die deze avond vooraf getoond wordt: ‘Auroville, the city the earth needs‘.
Auroville is in 1968 in het Zuiden van India opgericht en “erkend” als internationale stad door UNESCO, met inwoners van meer dan 50 verschillende nationaliteiten en culturen. Ze leven in Auroville zonder politiek of religieus systeem, op basis van een geldloze economie met ruilhandel voor de primaire levensbehoeften. Deze stad is een sociaal experiment met een grote diversiteit aan architectuur, die continue aan verandering onderhevig is als gevolg van het streven naar optimalisering van hernieuwbare energie en recycling van materialen.